Hypnotherapie

Wanneer mensen vragen wat is hypnotherapie nu eigenlijk, merk je al snel dat hun beeldvorming heel wat anders is dan de werkelijkheid. Iedereen kent de show hypnose wel van de TV, waarbij de hypnotiseur zijn of haar gasten de meest bijzondere bewegingen laat doen zonder dat de betreffende persoon dit schijnbaar door heeft. Ondanks dat hier wel gebruik wordt gemaakt van de basis gedachte van hypnose is dit toch heel iets anders dan hypnotherapie.

 Onder elke weerstand, zit een verlangen

Byron Katie

Bij hypnotherapie help je degene die het ondergaat om contact te maken met het onderbewustzijn en gebruik je hypnose als middel om psychische en lichamelijke klachten te verminderen, om te ontspannen of om je prestaties te verbeteren. De gedachte is dat je onder hypnose gemakkelijker contact kunt maken met het onbewuste dan in het dagelijks leven, omdat het rationele bewuste dat belemmert. Door contact met je onbewuste gevoelens en ideeën, krijg je (meer) inzicht in je eigen behoeften en mogelijkheden.

Ik heb genoten van de hypnose sessies, diepe ontspanning maar altijd het gevoel gehad dat ik zelf nog alle controle had.

Hoe werkt nou zo'n hypnotherapie sessie? Eerst brengen we doormiddel van een goed gesprek in kaart waar je aan wilt werken en welke gedachten, gevoelens of handelingen jouw belemmeren in het dagelijks leven. Wanneer we dit duidelijk hebben gaan we aan de slag met hypnose, de eerste keer laten we je op rustige en prettige manier kennismaken met lichte hypno-trance en voel je wat diepe ontspanning met je kan doen. In de vervolg sessies gaan we steeds iets dieper in trance, zodat jouw onbewuste je gaat helpen het antwoord op jouw vraagstuk "op te diepen" en je mag groeien naar jouw onbegrensd potentieel!

Elke sessie leerde ik weer iets nieuws en ontdekte ik nieuwe mogelijkheden en kansen, een ontdekkingsreis naar de kern van mijn zijn!

Waarvoor kun je hypnotherapie allemaal voor inzetten:

  • Omgaan met spanning en emoties
  • Overwinnen van angsten en fobieën
  • Stress en Burn-out preventie
  • Verminderen van fysieke pijn
  • Verwerken van trauma's
  • Allergieën zoals b.v. hooikoorts of dieren allergie
  • Verslavingen (in combinatie met NLP coaching)
  • Het afleren van ongewenst gedrag

 

Tarief: €75,- per uur