Workshop Mandala Steen tekenen

 

'Create beautiful art and find peace of mind' dat is het doel van deze fijne bezigheid. Iets moois maken en tegelijkertijd meditatief bezig zijn. Met verschillende materialen een mandala tekenen op een oeroude steen uit Engeland. Deze workshop is voor iedereen, je hoeft er niet creatief voor te zijn, er ontstaat vanzelf iets moois! 

Wat is het doel van deze workshop? Kort gezegd, creëer iets prachtigs en vind innerlijke rust. Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Dit doen we door middel van het beschilderen van mooie stenen met verschillende materialen en technieken.

Tijdens het mandala tekenen ga je op zoek naar de wijsheid die in jezelf, in je ziel, verborgen zit en die al tekenend zichtbaar wordt. Dit proces heeft een helende, inspirerende en meditatieve werking. Mandala’s kun je natuurlijk overal op tekenen, ik heb gekozen voor stenen, omdat zowel stenen als mandala’s al eeuwenoud zijn en omdat je een steen een mooi plekje in je huis kunt geven of makkelijk kunt meenemen in je tas of broekzak als talisman.

 

Een stukje geschiedenis

Door de eeuwen heen en gebruikt in verschillende culturen en religies, diende een mandala 

vaak als hulpmiddel voor meditatie. De oudste vorm van deze kunst gaat terug tot het stenen tijdperk, men denkt dat het destijds werd gebruikt om de cyclus van de natuur, de seizoenen, uit te beelden. Deze kunstvorm werd gevonden op, uiteraard, steen. 

Het woord mandala betekent ‘magische cirkel’, een universeel symbool van eenheid en oneindigheid. In veel verschillende culturen en religies is de mandala terug te vinden, o.a. in de Middeleeuwen, bij de Kelten, de Indianen en in het Christendom. 

 

De workshop

  • Voor wie? Voor iedereen die een fijne middag of avond wil met een mooi aandenken
  • Duur van de workshop is ongeveer 2 ½ uur
  • Aantal personen, ivm met het waarborgen van de 1,5 meter kunnen er twee personen tegelijk de workshop doen
  • Prijs is 25 euro, inclusief 2 a 3 stenen, koffie/thee met wat lekkers en alle materialen
  • Locatie is 'Het Rode Hoes' in Ekehaar, Hoofdstraat 21, 9454PK

 

Deze workshop kan ook in combinatie met een Access Bars behandeling geboekt worden, (voor 1 persoon) dan zijn de kosten 75 euro en het duurt ongeveer 3 uur in totaal.